SEKUNDA INFORMACÍ 5

SEKUNDA INFORMACÍ 5

Co se stalo ve škole?

V pondělí 23.10. Byl projektový den. Byl to začátek krátkého týdne, který jsme měli před sebou, protože nás čekaly podzimní prázdniny. Ve středu 25.10. se uskutečnila před sborovnou DofE snídaně. V nabídce byly hlavně palačinky. O prázdninách si určitě všichni odpočinuli od školy, ale vždycky se do ní musíme vrátit A na konec se v úterý slavil ve škole Halloween. Do školy jsme mohli přijít v maskách a přinést vydlabanou dýni. Samozřejmě byla po celé škole výzdoba, kterou pro nás připravil školní parlament. Součástí programu byly i soutěže o nejlepší dýni a kostým. Soutěž o nejlepší dýni probíhala tak, že se v mezipatře hlasovalo. Hlasovat mohl každý. A součástí programu bylo i strašidelné občerstvení, kde nemohl chybět pavučinový dort, muffiny, strašidelné mandarinky a jablečný mošt.

Matěj Navara

Co se děje ve světě?

Fanoušci seriálu Přátelé prožívají velkou ztrátu. Herec Matthew Perry, který ztvárnil postavu Chandlera Binga, byl nalezen v sobotu 28. října doma ve vířivce bez známek života.  Chandler byl jednou ze šesti hlavních postav seriálu, jeho představitel Matthew Perry ale celý život bojoval se závislostí na alkoholu a uklidňujících lécích.

 Na některých místech Česka je v neděli vidět polární záře. Pozoruhodný jev avizoval v neděli na síti X Český hydrometeorologický ústav. Na většině území ale panuje velká oblačnost, zmenšená bude podle meteorologů na jihu České republiky. K pozorování je podle meteorologů kromě malé oblačnosti nutný dobrý výhled nad severní obzor a temná obloha.  

polární záře

Počasí:

Soutěž o Skrblíka:

-doplň slova začínající na „K“

křížovka

Děkujeme za přečtení novin. Šéfredaktorka Barbora Hrozová a redaktor Matěj Navara.

Tisk-Petruška Malíková

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Na cestě

Na cestě

„A až když ztišíš se, a tvé kroky budou lehké, jako bys po cukrové vatě chodil, a nejmenší větvička pod tvými kroky nepraskne jak zlomená kost, tehdy, až dech tvůj bude lehký jak nejjemnější vánek..." Magdalena Řebíčková

22.10.2022
Akvárium v Clearwater

Akvárium v Clearwater

"K napsání tohoto článku o akváriu v Clearwater mě inspiroval film Dolphin Tale 1 a 2 (Můj přítel delfín), natočený podle skutečné události, kdy se povedlo Clearwaterské mořské nemocnici zachránit měsíčního delfína jménem Winter." A. Fürstová

10.11.2021
Jojo - zázrak na provázku

Jojo - zázrak na provázku

Je jojo pouhá hračka? Jak tento zázrak na provázku funguje, nám v článku prozradí Rosťa Synek z primy B.

09.11.2021
Katalogizace ročníkových prací 2015 - 2021

Katalogizace ročníkových prací 2015 - 2021

Článek Laury Volšičkové ze sexty B o návštěvě knihovny Technické univerzity v Liberci.

05.01.2022