Životopisy z Harryho Pottera část 1.- Harry Potter

Životopisy z Harryho Pottera část 1.-  Harry Potter

Harry Potter

Narodil se 31. července 1980 rodičům Jamesovi a Lily Potterovým. Jeho celé jméno zní Harry James Potter. Když mu byl jeden rok, jeho rodiče zavraždil černokněžník jménem Lord Voldemort. Harry jako jediný kletbu Avada Kedavra přežil, proto se mu v čarodějnickém světě říká chlapec, který zůstal naživu. Harry byl kouzelníkem Albusem Brumbálem poslán ke svým jediným příbuzným, rodině Dursleyových. Na začátku prázdnin roku 1991 mu začaly chodit dopisy (stovky dopisů) vždy adresované jemu. Jeho teta a strýc mu však neumožnili podívat se ani do jednoho z dopisů. O půlnoci dne 31. 7. 1991 se Rubeus Hagrid vydal za Harrym s dopisem, který pojednával o tom, že pojede studovat do čarodějnické školy v Bradavicích. Harry se také dozvěděl, že jeho rodiče nezemřeli při autohavárii, ale byli zavražděni. Druhý den si na Příčné ulici (ulici, ve které se prodávají čarodějnické potřeby) koupil z cesmínového dřeva, ocasního pera ptáka fénixe, 11 palců dlouhou hůlku. Od Hagrida dostal sovu Hedviku. Dne 1. 9. 1991 odjel z vlakového nádraží King’s Cross z nástupiště 9 a tři čtvrtě spěšným vlakem do Bradavic. Harry se na novou školu moc těšil a doufal, že si najde kamarády, což se také povedlo. Jeho nejlepší kamarád je Ron Weasley (2. část). V prvním ročníku ho moudrý klobouk zařadí do Nebelvírské koleje. Pozná kamarádku Hermionu Grangerovou (3. část). Ve druhém ročníku pozná sestru svého nejlepšího kamaráda Ginny Weasleyovou. Ve třetím ročníku zjistí, kdo je jeho kmotr Sirius Black. Ve čtvrtém ročníku vyhraje pohár tří kouzelnických škol, a bude svědkem smrti Cedrika Diggoriho. V pátém ročníku chodí s Cho Changovou. V šestém ročníku se zamiluje do Ginny. V sedmém ročníku porazí Lorda Voldemorta.

Po skončení posledního roku v Bradavicích si vezme Ginny Weasleyovou za manželku. Má tři děti,  syny  Jamese Siriuse Pottera a Albuse Severuse Pottera a dceru Lili Lenku Potterovou.

 

Vzhled: Černé vlasy, zelené oči, brýle, nízká postava, hubený

Harry Potter

Daniela Vrataninová

G1.B

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Jak si zpříjemnit Vánoce aneb Pár mých rad a tipů

Jak si zpříjemnit Vánoce aneb Pár mých rad a tipů

„V tomto článku bych se s vámi ráda podělila o nějaké ty moje osobní rady a tipy, jak si zpříjemnit čekání na Vánoce.” Anička Menšíková

15.12.2022
Pokusy na projektovém dni

Pokusy na projektovém dni

Milan Zavřel nám ve svém článku představí chemický projekt paní učitelky Málkové. Na co se těšil nejvíce? Na pokusy.

12.11.2022
Na svatého Martina, do Národního muzea

Na svatého Martina, do Národního muzea

"Dne 11.11.2023 se osm primánů a primánek, dvě terciánky, jedna kvartánka a paní učitelka Mágrová vydali místo na Svatomartinský průvod do Národního muzea."

30.11.2023
Na dřeň

Na dřeň

„Dovolte, abych vám tímto článkem představila pořad Na dřeň, který tvoří mladí přemýšlející lidé pro zvídavé publikum." Karolína Křížová

18.05.2022