Jak jsem se stala akvaristou

Jak jsem se stala akvaristou

Covidová doba mě přivedla k mému novému koníčku – akvaristice a teraristice. Máme doma dva psy, kterým věnuji hodně svého volného času, ale rozhodla jsem se, že bychom si mohli pořídit ještě něco dalšího  - akvárium. Začala jsem tedy číst spoustu knih o tom, jak se starat o akvárium, jaké ryby si mám pořídit a prostě vše okolo akvária. Po dostatečném nastudování odborné literatury jsem dostala 54 litrů velké akvárium spolu s potřebnou technikou.  Dokoupila jsem si ještě nějaké pomůcky (např. na údržbu). Pak přišla ta nejlepší část, založení akvária. Zakládala jsem ho celý den a vypadá krásně. Ale ještě celý měsíc trvalo, než se voda zaběhla a vytvořila zdravé prostředí rybám. Teď mi doma plavou tetry černé pocházející z Jižní Ameriky, black molly ze Střední Ameriky a pancéřníčci zelení z Amazonie. Akvárium a péče o něj mě dokáže skvěle zrelaxovat a je to nádherná živá dekorace. V našem obýváku máme kousek vodního světa…


 

Tetra černáPancéřníček zelenýBlack Molly

Adéla Honkeová

G3

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Stříbrná trojka

Stříbrná trojka

Projít celým programem DofE, všemi 3 oblastmi přes dovednost, pohyb a dobrovolnictví není jednoduché. Přesto se již někteří z naší školy pochlubili bronzovou a dokonce stříbrnou cenou. 1. držitelkami stříbrné ceny jsou Áďa Fürstová (G5), Terka Tomašová a Kája Slabá (G7). Jaké činnosti si pro plnění bronzové a stříbrné úrovně vybraly? Jak zvládly expedice? Jaké mají ze svých výsledků pocity? To vše se dozvíme v následujícím rozhovoru.

21.02.2024
Jak přežít karanténu

Jak přežít karanténu

Eliška Beranová přichází se zajímavými tipy, jak si zpříjemnit čas v karanténě.

16.06.2021
Rozhovor s Kájou Křížovou nejen o historické soutěži EUSTORY

Rozhovor s Kájou Křížovou nejen o historické soutěži EUSTORY

Z historické soutěže EUSTORY konané na naší škole vítězně vyšla Kája Křížová z naší oktávy. Nejdříve téma své práce představila v krátkém podcastu, poté postoupila do dalšího kola a nakonec se úspěšně dostala do finálního kola. Jak ji napadlo se do této soutěže přihlásit? Měla ze své výhry radost? A jak vzpomíná na svá primánská léta? To vše a jiné nám prozradí v dnešním rozhovoru.

13.10.2023
Feminismus

Feminismus

Komentář Dominika Marka Siebera o feminismu s jeho přínosy, klady i zápory.

12.04.2021