Pozorování lýkožrouta na projektovém dni

Pozorování lýkožrouta na projektovém dni

Na projektu „Srdcem pro park“ jsme měli možnost poznat lýkožrouta. Právě lýkožrout může za to, že se v našem parku České Švýcarsko tak hodně kácí.  Zde jsme získávali informace o stromech a o lýkožroutovi, dozvěděli jsme se o životním cyklu lýkožrouta, jak si tvoří svoje „chodbičky“ ve stromě a napadá stromy, mohli jsme dokonce i sledovat lýkožrouta pod zvětšovacím sklíčkem.

Pozorování pod sklíčkem byla asi nejlepší část projektu, protože to bylo takové shrnutí celého druhého projektového dne. Pod sklíčkem byla vidět spousta chodbiček, které si lýkožrout tvořil jako např. matečná chodba, snubní a larvální. Tyto chodby jsou velice těsně spojeny s vývojem lýkožrouta. V některých chodbičkách jsme mohli vidět i samotného lýkožrouta.

Tento projekt se mi moc líbil, dozvěděl jsem se toho hodně a zároveň jsem mohl strávit čas se skvělými učiteli, paní učitelkou Dlouhou a panem učitelem Jasou, kteří byli jako bonus. 


Milan Zavřel

G4

 

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Životopisy z Harryho Pottera část 1.-  Harry Potter

Životopisy z Harryho Pottera část 1.- Harry Potter

Užijte si sérii příběhů na pokračování o osudech z Bradavic od Danči z primy B.

10.02.2022
PRIMA NOVINY 2

PRIMA NOVINY 2

Prima vydává vlastní noviny.

03.05.2023
Pololetní vysvědčení aneb Netradiční pondělí

Pololetní vysvědčení aneb Netradiční pondělí

Jak probíhalo netradiční předávání pololetního vysvědčení 2022? Vše zajímavé se dozvíte v reportáži od Terezy Železné z kvarty.

09.02.2022
Zdá se mi to, nebo mám kameny na zádech?

Zdá se mi to, nebo mám kameny na zádech?

„Vyrazila jsem s obrovským odhodláním a nadšením, že výstup hravě dokážu. Mám přece sportovního ducha. Tedy myslela jsem si to...” Aneta Hubáčová

04.11.2022