Jak si zpříjemnit Vánoce aneb Pár mých rad a tipů

Jak si zpříjemnit Vánoce aneb Pár mých rad a tipů

V tomto článku bych se s vámi ráda podělila o nějaké ty moje osobní rady a tipy, jak si zpříjemnit čekání na Vánoce.

 

  1. Písničky neboli Co mám vlastně poslouchat?

Já jsem „ulítlá“ na písničky s vánoční tematikou, někdy stačí dát na album nebo playlist vánoční fotku a už se mi líbí. Každopádně mám radši písničky v angličtině, z těch novějších bych mohla doporučit například vánoční písničky od Sii. Z těch klasik například Last Christmas nebo All I want for Christmas. Kdybych měla vybrat nějaké v češtině, tak bych řekla například Modlitba od Vojty Dyka nebo Vánoce jako dřív od Marka Ztraceného.

  1. Filmy aneb Bez pohádek nejsou Vánoce

Opět to vezmu nejdřív ze zahraničí. Z těch můžu doporučit třeba film Santa Claus nebo Vánočního skřítka. Tou každoroční klasikou je pak Grinch. Z českých filmů a pohádek pak stále oblíbené Tři oříšky pro Popelku a Pelíšky.

  1. Něco na zub

Pečení je na Vánocích snad to nejkrásnější. Jestli něco miluju, tak je to cukroví. Moje mamka pečení miluje, proto míváme na Vánoce klidně i 20 druhů cukroví. Mezi moje nejoblíbenější patří hlavně sněhové pusinky, Raffaello kuličky, banánky a perníčky, ale i hromada dalších. Když se řekne slané na Vánoce, tak si všichni vybavíme bramborový salát s řízkem nebo kaprem, ale co takhle pomazánky nebo jiné slané mňamky, u nás v období vánoc nesmí chybět.

Moje největší a hlavní vánoční rada zní: Užijte si Vánoce v klidu, míru a bez starostí.


Anička Menšíková

G2.A

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Stříbrná trojka

Stříbrná trojka

Projít celým programem DofE, všemi 3 oblastmi přes dovednost, pohyb a dobrovolnictví není jednoduché. Přesto se již někteří z naší školy pochlubili bronzovou a dokonce stříbrnou cenou. 1. držitelkami stříbrné ceny jsou Áďa Fürstová (G5), Terka Tomašová a Kája Slabá (G7). Jaké činnosti si pro plnění bronzové a stříbrné úrovně vybraly? Jak zvládly expedice? Jaké mají ze svých výsledků pocity? To vše se dozvíme v následujícím rozhovoru.

21.02.2024
Kdybych měla možnost promluvit k tisícům lidí

Kdybych měla možnost promluvit k tisícům lidí

„Kdybych měla možnost promluvit k tisícům lidí, předat jim nějakou zprávu, myšlenku, zeptat se na otázku, co bych jim vlastně chtěla říct? Kdybych měla tu možnost, co bych napsala na billboard, aby to každý mohl vidět? Toť oč tu běží! Teda alespoň mi tahle otázka, pocházející kdoví odkud, utkvěla v paměti...“ Tereza Valová

04.03.2023
Skrytá krása

Skrytá krása

„Mezi vysokými až zlověstně se tyčícími slovinskými horami se ukrývá poblíž vesnic Ukac, Ribčev Laz a Stara Fužina pravý poklad, Bohinjské jezero...” Anna Havlíková

11.11.2022
Dopis z hor na rozloučenou

Dopis z hor na rozloučenou

„Má drahá sestřičko, píšu ti možná svůj poslední dopis...” Karolína Rambousková

02.11.2022