BGV má několik novopečených triatlonistů

Triatlon je silově-vytrvalostní sport, kombinuje 3 disciplíny a v Čechách má dlouhou tradici z 80.let. Dokonce se můžeme pochlubit jedním medailistou z Olympijských her (Jan Řehula)
Triatlon krásně formuje postavu, člověk díky němu pozná spoustu nádherných míst, protože tráví hodně času v přírodě a také mnoho neobyčejných lidí, se kterými při závodě soupeří, ale zároveň se stávají přáteli. Triatlon vás spolehlivě připraví na zátěžové situace, které život přináší.

Když se narodíte do rodiny maminky atletky a tatínka triatlonisty, pravděpodobně vás budou vozit po atletických a triatlonových závodech a tyto dva sporty si zamilujete. Když vás triatlonový trénink a závodění provází 35 let, nejspíš dostanete chuť předat kapku svých zkušeností dětem, které máte v blízkosti. A když se na projekt triatlon na zkoušku chce zapsat více dětí, než jste vypsali míst, poprosíte pana ředitele o svolení a když kývne, jste velmi šťastní.

Když plánujete v teplém září náplň projektových dnů, nenapadne Vás, že, při snaze vytáhnout žáky ven, aby zase neproseděli den v lavicích a necivěli na chodbách do mobilů, budete koncem dubna bojovat s mrazy při realizování triatlonového závodu.
Zprvu se i zdálo, že by odvážní a otužilí sportovci zvládli, při teplotě vody blížící se 20 stupňům, odplavat 200 m přímo v Riu, nakonec musel však učitel uvažovat, zda nevznikne z triatlonu pouze přespolní běh, neboť dětem hrozilo, že jim ruce přimrznou k řídítkům horských kol. Nakonec žáci s obrovskou odvahou a nadšením zvládli 200 m ve varnsdorfském bazénu s malou pauzou na aklimatizaci, v záři sluníčka 4 km cyklistiky (3 okruhy kolem Ria) a 1 okruh (1350m) běhu včetně profesionálního depa (přezutí), tedy opravdový triatlon, který se může stát začátkem jejich budoucího sportovního zaměření.
Chtěla bych vyzdvihnout výkon Sofie Stránské, která svým suverénním výkonem předvedla připravenost před závodní sezónou (MTBO) a která se může stát motivací a vzorem pro mladší sportující spolužáky. Dále děkuji za výkony Anežky Kroupové a Matyáše Zrubeckého, kteří už v minulosti triatlonový závod absolvovali a tleskám za výkon Honzovi Josefovi, který možná v sobě objevil skrytý talent

Publikováno: 29.04.2024