Tanzanie – divoké srdce Afriky.

Dne 1.12.2023 jsme se s celou školou (bez tercií) zúčastnili v rámci cyklu „Svět kolem nás“ audiovizuální přednášky „Tanzanie – divoké srdce Afriky“.

Akce se konala v kinosálu Panoramy od 8:00 hodin. Jde již o desátý díl tohoto cyklu, který má vždy poměrně vysokou profesionální úroveň. A nejinak tomu bylo i letos. Žáci, jako obyčejně, byli v podstatě vzorní a velmi pozorně, zhruba šedesát minut, naslouchali přímému účastníkovi a kameramanovi tohoto cyklu.

Vlastní zážitky prezentované tímto způsobem jsou mimořádně autentické. Oceňuji rovněž výukové vsuvky vysvětlující různé geografické jevy. Malou anketkou jsem si došel pro nejzajímavější informace a dojmy z přednášky: kontrast mezi velkoměsty evropského střihu a prvobytně pospolnými kmeny, jediná činná sopka, pohled na Uhuru, neuvěřitelná ne hygiena stravování, pětihodinová oprava pneumatiky ručně a orientální Zanzibar…

Na závěr si moderátor ověřil pozornost žáků všetečnými otázkami. Správné odpovědi odměnil velkoformátovou fotografií z expedic. Pozorní byli Nikol Kalvachová ze sekundy, Ondřej Hruška z oktávy B a Vanessa Hendrychová z primy.

V některých třídách jsem se zeptal, jestli tato akce stojí za to a všeobecně je velmi kladně hodnocena. Příští rok je již za 80,- Kč, tak snad se cena opět ustálí a neporoste každý rok.

Několik fotografií přiloženo.

Vypracoval a vyfotil Ing. Bc. Kamil Bujárek. Ve Varnsdorfu 4.12.2023.

Publikováno: 07.12.2023