Ceremonie udílení stříbrných a bronzových cen DofE

Rok se s rokem sešel a naše gymnázium opět hostilo ceremonii předávání ocenění DofE (Ceny vévody z Edinburgu), tentokrát však nejen bronzových ale i stříbrných. Slavnostní prostředí auly naší školy se tak už podruhé a zřejmě ne naposled stalo dějištěm této prestižní události, kam přijali pozvání ocenění žáci a jejich vedoucí i z dalších dvou center DofE ve Šluknovském výběžku. Kromě již tradičních zástupců z Gymnázia Rumburk jsme letos přivítali i nového hosta, Carla Dobsona, vedoucího z DofE centra Lesnické školy Šluknov.

Žáci a žákyně, kteří v rámci tohoto prestižního programu úspěšně dokončili první, bronzovou, a druhou, stříbrnou, úroveň, si přišli v pátek 15. 12. za vřelého potlesku a uznání svých spolužáků a učitelů v hledišti převzít svá ocenění z rukou manažerky DofE pro širší region Severních a Středních Čech, Evy Benešové. Akci opět uvádělo osvědčené duo moderátorů a vedoucích v jedné osobě, Marek Winter (Gymnázium Rumburk) a Marek Jasa (Gymnázium Varnsdorf).

Úspěšnými držitelkami bronzové úrovně z řad našich žáků se staly Klárka Sladkovská (G3A), Andy Košínová a Natka Jurajdová (G4). Áďa Fürstová (G5), Terka Tomašová, Kája Slabá a Míša Čepeláková (všechny z G7) si odnesly odznáčky stříbrné.

Děkujeme vedení školy, všem našim vedoucím, zejména pak hlavní organizátorce celé akce, Štěpánce Dlouhé, protože jen díky jejich práci a podpoře je možné celý program včetně ceremonie realizovat.

Závěrem přejeme bronzovým a stříbrným absolventům hodně zdaru a sil do dalších úrovní!

Mgr. Marek Jasa

 

Publikováno: 15.01.2024