Rekonstrukce chemické laboratoře …

Tak bylo by to samozřejmě fajn, kdyby došlo ke kompletní rekonstrukci laboratoře včetně rozvodů plynu, elektřiny, vody, výměny nábytku, digestoří a podobně. Nebuďme však maximalisté. Nechtějme to všechno najednou. Člověk se má přeci radovat dlouho. A tak se budeme i my pomalu radovat z krůčků, které postupně k moderní laboratoři povedou. Něčím se ale začít musí a v laboratoři chemie se tím vyřeší jeden z největších nedostatků, který nás tu trápil, a to je výměna starých oken za nová plastová, moderní stropní osvětlení a nová výmalba včetně místnosti před laboratoří. Konečně nás nebude obtěžovat zatékání okny, která se už skoro nedala zavřít, průvan a zima, která se v mrazech tlačila do místnosti, ve které se pak při nevyhovujícím osvětlení všichni třásli.

Celá akce byla naplánována na prázdniny a k výměně oken došlo dokonce v posledním týdnu školního roku. Rekonstrukci předcházelo veliké vyklízení celé laboratoře, takže domovem chemikálií a pomůcek je nyní učebna oktávy. Srpen a začátek září tedy budou ve stylu co se vystěhovalo, to se musí vlézt zpátky. No snad se nám to povede a všichni, kdo laboratoř využívají, ať už k výuce nebo volnočasovým aktivitám, v ní budou rádi pracovat a vzdělávat se.

A na konec ještě jedna poznámka. V laboratoři bude instalován nový dataprojektor, čímž se opět posuneme k lepšímu využití a propojení IVT a vědy, jako je naše chemie.

Václav Krejčí

Publikováno: 26.06.2024