Prázdninové rekonstrukce

Pro letošní prázdninový čas jsme ve spolupráci s městem Varnsdorf rozhodli o rekonstrukci dvou učeben, výměny rámů oken v mezipodlaží do 2 NP a generální rekonstrukci plynové kotelny.

Generální oprava učebny č. 27 bude místem budoucí primy B, kde třídní učitelka paní RNDr. Štěpánka Dlouhá vložila hodně úsilí do vzniku nejenom kvalitní kmenové učebny, ale i vzniku „druhé“ odborné učebny biologie.

Dalším místem rekonstrukce se stala laboratoř chemie, která byla s ohledem na náročnost realizace mnoho let odkládána. Věříme, že po několika desetiletích i zde vznikne důstojný prostor pro laboratorní cvičení, ale i další formy výuky, který tento prostor poskytuje.

Po mnoha desetiletích jsme ve spolupráci s městem Varnsdorf rozhodli o první etapě výměny vitrážových oken v jednotlivých mezipatrech budovy Střelecká 1800. V tomto roce budou vyměněna okna v mezipatře vedoucí do 2 NP. Myslíme, že tímto způsobem se vrátíme k důstojnosti a tradici našich předchůdců, kteří tak citlivě tuto budovy pro nás odkázali.

Poslední velmi náročnou akcí je generální oprava plynové kotelny, která by měla zabezpečit úspornější provoz vytápění a ohřev TUV v budově školy. Vzhledem k současné, ale i budoucí finanční náročnosti této komodity je generální oprava kotelny velmi žádoucí.

BGV

Publikováno: 15.08.2024