Víkend se sextou

Letošní školní výlet si sextáni spolu se svojí třídní paní Málkovou naplánovali na poslední červnový víkend. Poprosili mně abych jela s nimi, jako druhý pedagogický dozor. Vše začalo už v pátek, skoro jako bojovka, když se každý měl sám dopravit do rekreačního zařízení Ara v Malé Skále. Naštěstí vše dobře dopadlo, a i když s menším zpožděním všichni dorazili na určené místo.

Ještě toho dne odpoledne jsme navštívili místní hrad Frýdštejn, kde nás pán průvodce překvapil velice zajímavým vyprávěním o událostech, které se tady v průběhu dějin odehrály. Před večeři nám zbyl čas vyběhnout ještě na blízkou rozhlednu Kopanina. Večer pak žáci uspořádali turnaj ve volejbalu, u kterého jsme se moc příjemně bavili.

Druhý den jsme si užili hodně legrace na raftech při sjíždění řeky Jizery. Nechyběly ani vodní souboje. Naštěstí nám počasí přálo, takže trochu zmoknout nikomu nevadilo. Po malém občerstvení jsme se z Dolánek do Malé Skály vrátili na koloběžkách. Tuhle část výletu si užili hlavně studenti, ale pro nás učitelky to bylo spíše utrpení. Přesto jsem na nás pyšná, zvládly jsme to poměrně dobře. Kdo chtěl, mohl si cestou na večeři prohlédnou další místní zajímavost – Panteon. Večer jsme si rozdělali táborák, u kterého jsme si hezky povídali a opékali buřtíky.

Musím říct, že jsem si tento víkend moc užila a sextáni mně opět přesvědčili o tom, že z našich studentů vyrůstají skvělí lidé. Děkuji všem a přeji krásné prázdniny.

                                                                                                         Mgr. Vladislava Krejčová

Publikováno: 27.06.2023