Olympiáda z anglického jazyka

V pondělí 6. března se konalo okresní kolo olympiády z anglického jazyka. Abychom mohli nominovat reprezentanty našeho gymnázia, probíhalo v druhé polovině února školní kolo. Mnoho žáků ze všech tříd (kromě maturitního ročníku) bojovalo o umístění, a to ve třech kategoriích: I. B (prima, sekunda), II. B (tercie, kvarta) a III. B (kvinta, sexta, septima).

Naši angličtináři se pokusili o co nejkomplexnější test, aby výsledky byly co nejpřesnější a nejspravedlivější. Žáci tak mohli své vědomosti a dovednosti předvést v jazykovém testu, testu ze čtení, psaní a poslechu. Ti s nejlepšími výsledky poté byli také prozkoušeni v mluvení. Na přední příčky se poté probojovali tito žáci:

I. B

1. místo: Tristan Hrabal (sekunda A)

2. místo: Zuzana Makovicová (prima)

3.-4. místo: Marek Svoboda/Rostislav Synek (prima/sekunda B)

II. B

1. místo: Ondřej Matys (kvarta)

2. místo: Natálie Jurajdová (tercie)

3. místo: Linda Suchardová (kvarta)

III. B

1. místo: Barbora Holubová (sexta)

2. místo: Martin Müller (septima A)

3. místo: Tereza Horčičková (septima B)

Výherci byli za své výkony odměněni publikacemi v anglickém jazyce.

Do Děčína nás poté jeli reprezentovat ti, kteří se umístili na prvních dvou místech. Jsme rádi, že můžeme pogratulovat (náhradnici) Tereze Horčičkové za 3. místo. V ostatních kategoriích se bohužel nikdo neumístil, konkurence byla příliš silná. Žádné reprezentanty do krajského kola tedy posílat nebudeme.

Všem výhercům gratulujeme k úspěchu! Také děkujeme všem soutěžícím za účast. Jsme rádi, že využili příležitosti vyzkoušet si své schopnosti a věříme, že to pro ně bude motivace k další práci na zdokonalování své angličtiny.

Mgr. Nikola Hendrichová

 

 

 

Publikováno: 31.03.2023